Αναζήτηση στο site

Επαφή

dialogos2014@gmail.com
Διεύθυνση, όπου μπορείτε να στέλνετε αρχεία με απαντήσεις στις δραστηριότητες του σεναρίου

φύλλο 3 (ομάδα 1)

το φύλλο εργασίας σε μορφή word

Ομάδα 1η (ιστορική προσέγγιση)

Έχετε ήδη ασχοληθεί με τη μετάφραση της παραγράφου 17. Θυμηθείτε/ προσέξτε τα χαρακτηριστικά που αποδίδει ο Δημοσθένης στους πολέμους μεταξύ δημοκρατικών καθεστώτων.

α. Αναζητήστε πληροφορίες για τους πολέμους της Αθήνας εναντίον της Σάμου, Ποτίδαιας, Μυτιλήνης, Μήλου, Μεγάρων και Συρακουσών, κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα. Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε εδώ όπου δίνεται μια σχετική πληροφόρηση για τις περισσότερες συγκρούσεις που αναφέραμε.

Απαντήστε με 40 περίπου λέξεις για κάθε μία από τις πολεμικές αναμετρήσεις.

β. Θυμηθείτε τα αίτια του Συμμαχικού πολέμου τον οποίο και διαπραγματευόμαστε. Στη συνέχεια επισκεφτείτε το timerime και χρησιμοποιήστε το λογισμικό για τη δημιουργία χρονογραμμής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το timetoast ή άλλη υπηρεσία που πιθανόν γνωρίζετε. Σε κάθε ημερομηνία πολέμου προσθέστε και τις σύντομες σημειώσεις σας.

γ. Διαβάστε προσεκτικά από το βιβλίο του καθηγητή της αρχαίας ελληνικής γραμματείας Β΄ Λυκείου θεωρητικής κατεύθυνσης τις σελίδες 165, 166 και 167 και δώστε έμφαση στα σημεία που μιλάει για τους πολέμους (οριζόντια και κάθετη διάκριση).

* Σε τι συμπεράσματα μπορείτε να φτάσετε αναφορικά με την ορθότητα και ακρίβεια της διάκρισης των αιτίων από το Δημοσθένη;

* Επιβεβαιώνεται ιστορικά ότι τα αίτια των πολέμων με ολιγαρχίες είναι μόνο ιδεολογικά;

Για την απάντησή σας δημιουργήστε σύντομη παρουσίαση σε αρχείο PowerPoint (ή παρόμοιο λογισμικό) με ιστορικά παραδείγματα.

απαντήσεις: φύλλο 3 (ομάδα 1)

Ημερομηνία: 2014-12-15

Από: ΕΛ-Κ

Θέμα: χαρτης χρονου

https://timerime.com/en/timeline/3779143/+/